Investigații

dashboard

01

Fiecare pacient beneficiază de un pachet de investigații de bază: măsurători antropometrice, analize de sânge, ecografie abdominală, EKG etc. În funcție de afecțiune, vor fi monitorizați periodic anumiți parametri, ca tensiunea arterială, glicemia, frecvența cardiacă etc. De asemenea, pentru persoanele care au valori patologice la internare, analizele de sânge vor fi reevaluate la externare.

consultation

02

Vor fi cel puțin trei consultații efectuate de un medic specialist. Acesta este cel care va hotărî planul terapeutic și va monitoriza evoluția fiecărui pacient. De asemenea, pentru persoanele care necesită suport în acest domeniu, vor fi oferite și evaluare psihiatrică și consiliere pe durata sejurului.

medical team

03

Discuțiile extinse cu personalul medical și aplicarea chestionarelor specifice vor căuta să identifice cauza care a adus boala. Identificarea și îndepărtarea sursei afecțiunii sunt elementele centrale ale anamnezei și investigațiilor.

free

04

Costurile pentru toate aceste servicii sunt incluse în prețul fiecărui sejur. De asemenea, există posibilitatea să se efectueze contra cost analize de sânge suplimentare. Acestea vor fi prelucrate de un laborator partener.

Proceduri

Gama de proceduri este largă și are ca scop susținerea organismului în procesul de recuperare din boală.

Fie că se are în vedere întărirea sistemului imunitar, echilibrarea digestivă, relaxarea fizică și psihică, redobândirea vitalității, pentru toate acestea se pot folosi remedii simple, dar eficiente.

massage

Masaj

Tehnicile de masaj aplicate sunt atât pentru relaxare, cât și în scop terapeutic. Cu siguranță, după fiecare ședință starea de bine va fi amplificată, iar nivelul de stres va fi diminuat. De asemenea, terapeuții noștri vor aborda zonele dureroase, pentru detensionare musculară și facilitarea mobilității și a funcționalității articulare. Eficiența procedurii este crescută și de folosirea parafinei sau a masajului cu gheață, acolo unde este nevoie.

sauna

Saună

Termoterapia este îndrăgită pentru efectele imediate pe care le are asupra stării de bine. Însă această procedură are valențe terapeutice recunoscute de comunitatea medicală. Astfel, saunele s-au dovedit benefice în ameliorarea durerii și a rigidității articulare, pentru îmbunătățirea funcției cardiace și a imunității, deopotrivă cu stimularea activității cerebrale în cazul declinului cognitiv. Cu siguranță, aria de avantaje este mai largă de atât, iar pacienții noștri vor observa acest lucru. La recomandarea medicului, se va putea folosi sauna uscată sau cea umedă, în funcție de patologie.

halotherapy

Haloterapia

Eficiența expunerii la particulele de sare este larg recunoscută pentru afecțiunile respiratorii. Salinele pot oferi însă suport și în alte patologii. Infecțiile, alergiile sau inflamațiile cu exprimare cutanată pot fi vindecate folosind terapia cu sare. De asemenea, tusea fumătorului și alergiile pot fi și ele ameliorate prin haloterapie.

hydrotherapy

Hidroterapia

Include foarte multe proceduri care și-au dovedit eficiența în multiple patologii. În funcție de modul în care se utilizează (stare lichidă, solidă sau vapori), apa poate ajuta în mod semnificativ la recuperarea organismului. De exemplu, băile de contrast sunt foarte eficiente pentru depresie și anxietate, oferind vigoare și detensionare. Sistemul imunitar este și el întărit prin această procedură. Băile calde sau neutre sunt recunoscute pentru efectul lor sedativ.

water gymnastics

Gimnastica subacvatică

Tot o formă de hidroterapie, gimnastica subacvatică are avantaje deosebite în ceea ce privește creșterea mobilității. Prin îndrumarea unui terapeut, activitatea motorie în bazinul cu apă este îmbunătățită chiar și în cazul persoanelor cu tulburări de echilibru.

De asemenea, exercițiile acvatice sunt o modalitate foarte bună de a îmbunătăți performanțele cardiorespiratorii.

poultices

Cataplasme

Există mai multe tipuri de cataplasme, care se utilizează în funcție de patologie. Astfel, există cataplasme cu cărbune activat, argilă, ardei iute, muștar etc., ce pot fi folosite pentru afecțiuni cutanate, musculare sau articulare.

Pe lângă aceste proceduri, punem la dispoziția dvs. și diverse dispozitive ce completează actul terapeutic: aparat pentru drenaj limfatic, pat pentru masaj paravertebral, echipamente de fitness etc.

Echipa

Personalul medical include doctori, asistenți medicali, terapeuți, maseuri, psihoterapeuți etc.

Pe lângă formarea academică clasică, fiecare lucrător are cunoștințe în domeniul recuperării medicale folosind remediile naturale.

Înscrie-te