Vizsgálatok

dashboard

01

Minden egyes páciens részesül egy alap kivizsgálási csomagban, amely magába foglal: antropometriai méréseket, vérvizsgálatot, hasi ultrahangot, EKG-mérést, stb. Panaszoktól függően rendszeres időközökben ellenőrizzük a vérnyomás, a vércukor és a szívfrekvencia értékeit. Továbbá a beutaláskor kóros eredménnyel rendelkező személyek esetében kiutaláskor megismételjük a vérvizsgálatot.

consultation

02

Legkevesebb háromszor szakorvosi konzultációban részesül mindenki. A szakorvos dönt a terápiás kezelésekről és nyomon követi mindegyik beteg fejlődését. Szükség esetén a rászorulóknak pszichiátriai kiértékelést és az itt-tartózkodás teljes időtartamára tanácsadást nyújtunk.

medical team

03

A betegség okának felderítésére szerteágazó orvosi beszélgetésekre és kérdőívek kitöltésére lesz szükség. A bántalom azonosítása és okának eltávolítása lényeges elemek a kórtörténet felállítása és a kivizsgálás során.

free

04

A fenti szolgáltatások ára benne foglaltatik a befizetett tartózkodási összegben. Lehetőség van arra is, hogy fizetség ellenében bárki további vérvizsgálatokat kérjen, amelyeket egy partner-laboratórium elemez ki.

Kezelések

A kezelések skálája széles, célja pedig a szervezet támogatása a betegségből való kilábalás során.

Akár az immunrendszer megerősítéséről, akár az emésztés kiegyensúlyozásáról, vagy testi és szellemi lazításról, az életerő visszanyeréséről lenne szó, mindezekhez egyszerű, de hatékony gyógymódokat használunk.

massage

Masszázs

A különféle masszázsfogások célja egyfelől a lazítás, másfelől a kezelés. Minden egyes alkalom felerősíti a jó közérzetet, és csökkenti a stressz szintjét. A fájó részeken a terapeuták feloldják az izomfeszültséget, és elősegítik az ízületi mozgékonyságot és működés-képességet. A kezelés hatékonyságát megnöveli a paraffin vagy a jég szükségszerű használata.

sauna

Szauna

Általánosan közkedvelt a termoterápia a jókedélyünkre kifejtett azonnali hatása miatt. Ennek a módszernek azonban orvosilag igazolt terápiás eredményei is vannak. A szaunázás csökkenti a fájdalmakat és jótékonyan hat az ízületi merevségekre, a szívműködésre és az ellenálló képességre, de szellemi leépülés esetén az agyműködést is stimulálja. Pozitív hatásainak sokkal szélesebb a skálája, ezt páciensek maguk is megtapasztalhatják. Betegségtől függően, az orvos száraz vagy nedves szaunát javasol.

halotherapy

Sóterápia

A légúti megbetegedések kezelésében nagy elismertségre tett szert a sókezelés. A sóbányák más betegségek esetén is jelentős javulást hoznak. Sóval eredményesen gyógyítják a fertőzéseket, allergiát vagy bőrgyulladásokat. A dohányzók jellegzetes köhögése és allergiája ugyancsak enyhül a haloterápia (sókezelés) nyomán.

hydrotherapy

Hidroterápia

A hidro- vagy vízterápia többféle eljárást magába foglal, amelyek hatékonynak bizonyultak számos betegségben. Attól függően, hogyan alkalmazzák (folyékony, szilárd vagy légnemű állapotban), a víz jelentősen felerősíti a szervezet helyreállását. A váltófürdő például kiváló depresszió és szorongás esetén, mert életerőt ad, és a feszültség feloldását eredményezi. Az immunrendszer ugyancsak nyer az eljárásból. A meleg, azaz semleges fürdők pedig nyugtató hatásukról ismertek.

water gymnastics

Víz alatti gyógytorna

A hidroterápiának egyik külön formája a víz alatti torna, amely a mozgékonyság, a mozgathatóság növeléséhez járul hozzá.

A szakember irányítása alatt a vízi mozgás javít az egyensúly-zavarokkal küzdő személyek állapotán.

Hozzájárul a szív- és légzőszervi teljesítmény fejlődéséhez is.

poultices

Pakolások

A pakolásoknak többféle fajtája ismeretes, aszerint, hogy milyen betegségben alkalmazzák. A legismertebbek: az aktív szenes pakolás, az agyag-, a csípős-paprikás, a mustárpakolás, stb. Ezek bőr-, izom- vagy ízületi bántalmak esetén hatásosak.

A fent említett eljárások mellett rendelkezésre bocsátunk különböző, a terápiát jól kiegészítő készülékeket is: nyirokelvezető készülék, paravertebrális masszázságy, fitneszfelszerelés, stb.

Csapat

Az egészségügyi személyzet magába foglal orvosokat, nővéreket, gyógytornászokat, masszőröket, pszichoterapeutát, stb.

A klasszikus akadémiai képzés mellett mindegyik dolgozó rendelkezik ismeretekkel a természetes gyógymódok alkalmazása terén.

Regisztráció