A Dumbrávai Egészségügyi Központ az a hely, ahol a fáradt elme és a test felüdülhet.

Ehhez hozzájárul a szép természeti környezet is, amely az egészség helyreállításának folyamatában fokozza a kezelések hatását. Az erdő és az elérhető messzeségben lévő hegyek látványa derűt és csendet hoz a lélekbe.

Egészséges étkezés, tiszta levegő, szemvidító környezet, bizalom Istenben, minőségi zene, pihenés, a víz kúraszerű használata és hasonló egészségfejlesztő elvek gyakorlása várnak itt Önre. Mindegyiket alkalmazzuk a szenvedéstől sújtott szervezet helyreállítása végett.

Az egészségügyi személyzet odaadó munkája ugyancsak hozzájárul ahhoz, hogy mindenki derűsen távozzon innen, érezve, hogy lelkébe és testébe visszatért az életerő.

dumbrava
Alapeszménk

Az egészségügyi központok az idők folyamán megújult elgondolásra alapoztak.

Az első ilyen intézményeket a 19. század második felében létesítették Amerikában. Az ott kezelt betegek részesültek természetes kezelésekben, egészségügyi nevelésben, lelki támaszban és egészséges táplálkozásban. A kezelések sikerét magasabb körökben is elismerték, a páciensek közt pedig nemegyszer államelnökök is voltak. Az egyszerű kezelési módok hatékonyságát tudományosan is alátámasztották. Mivel az ott dolgozók igyekeztek az Isten-adta egészségügyi törvényeket foganatosítani, majd az egyszerű terápiás módszereket a szervezetet helyreállító folyamatban ésszerűen alkalmazták, a siker nem maradt el.

Az egészségügyi központok története nem szakadt meg az évek során. Napjainkban az adventista egyház több száz ilyen intézményt tart fenn az összes kontinensen. Habár a diagnosztizáláshoz és kezeléshez modern orvosi gépezeteket is használnak, a gyógykezelési elvek ugyanazok maradtak. A rendkívüli eredmények elősegítik ennek a munkának a terjedését.

A Dumbrávai Egészségügyi Központ tevékenysége ugyanazokkal a jellegzetességekkel bír, mint a többi romániai társa (lásd Mezőménes, Podiș, Ivești. (Am pus link către centrele de sănătate. Aș vrea să fie păstrate.). Tapasztalataik megkönnyítik munkánkat. Eredményeik arra biztatnak, hogy ugyanolyan profi módon tevékenykedjünk mi is.
Hosszan tartó fennállásuk kulcsa az Isten és emberek iránti szeretet. Ezt szeretnénk mi is gyakorlatba ültetni orvosi munkánk során a Dumbrávai Egészségügyi Központban.

Regisztráció